ReSharper voor Visual Studio 2005 en Visual Studio 2008

resharper img

Ik gebruik ReSharper al en enige tijd en het is echt wel een handig tooltje. Het versnelt het programmeren en heeft nog veel andere mogelijkheden. Ik ga niet te veel over de details vertellen, daarvoor moet je maar even naar de site van JetBrains gaan.

Waar het hier dus eigenlijk over gaat..
Iedereen die een beetje met programmeren bezig is weet dat er ondertussen Beta 2 van Visual Studio 2008 is. Ik maak hier frequent gebruik van en ik wou hier dus ook ReSharper in hebben. Dus ReSharper in Visual Studio 2005 en 2008 Beta 2.
Als je opnieuw de install uitvoert zal hij gewoon ReSharper willen verwijderen, wanneer je hem weer installeerd zal hij weer ReSharper in Visual Studio 2005 installeren en niet de 2008 Beta.

Je moet in de command prompt naar het msi bestand gaan van ReSharper.
En dan geef je de volgende regel in:
msiexec /i ReSharperSetup.3.0.1.msi VSVERSION=9.0

Nu gaat hij een nieuwe install starten en als nu de install klaar is staat ReSharper zowel in Visual Studio 2005 als Visual Studio 2008

Windows Vista SP1 in aantocht

vista

Binnenkort zal er een gelimiteerde beta versie van SP1 ter beschikking gesteld worden. Er zullen sowieso heel wat fixes inzitten, maar ook betere hardware drivers, performance updates etc.

Voor wat er juist allemaal in zal zitten moet je hier maar eens een kijkje nemen.

500MB gratis webruimte & gratis domeinnaam voor startende bedrijven

Een interessant pakket van Microsoft Office Live, wel enkel voor beginnende bedrijven die weinig ervaring hebben met websites e.d.
Als jij zo iemand bent is dit misschien wel een aangename verrassing voor jou.

Wat krijg je allemaal in dit gratis “Basic” pakket ?

- Gratis .com domeinnaam
- 500MB webruimte
- 35 e-mail account (2GB ruimt/account)
- 10 GB maandelijkse bandbreedte
- Simpel webdesign tool
- E-mail, contacten en calender beschikbaar via webbrowser
- GRATIS $50 aan zoekadvertenties
(Hier moet je wel eenmalig $5 voor betalen om deze dienst te activeren)

Let wel op, je kan niet je eigen site gaan uploaden via ftp. Het maken van een site moet in het “Basic” pakket allemaal via de bijgeleverde webdesigner gaan. Of er support is voor php, asp.net, …weet ik niet (vind ik niet dadelijk terug op de webpage). Of er een DataBase ter beschikking is, mysql, mssql, oracle weet ik ook niet, vind ik ook niets van terug. Dit is echt bedoeld voor beginnende kleine bedrijven die weinig tot geen ervaring hebben in het maken van websites. Je moet ook een creditcard nummer ter beschikking stellen, dit is echter alleen om aan te tonen dat je legaal iets wil doen en geen kwaadaardige gedachten in je hoofd hebt, zoals er pornosite starten of iets dergelijks.

Ze bieden ook nog enkele pakketten ter betaling aan. je kan hier de verschillende mogelijkheden bekijken.

Wil je een demo zien van al de mogelijke opties die je er mee kan uitvoeren, dan moet je op deze site de demo zeker eens bekijken.

Ik ben Gesimpsoniseerd

Wow een nieuw werkwoord en het klinkt nog niet zo slecht.
Goed, om even terug te komen op de kern van de zaak…
Ik heb a.h.v. een afbeelding van mezelf een Simpsons figuur gemaakt. Dit is heel simpel dankzij deze site. Op de officiële site van The Simpsons The Movie kan je ook een ava van jezelf gaan maken, maar daar werkt het niet met een foto denk ik (heb het daar nog niet getest om eerlijk te zijn).

Ik vond de Simpsons film echt wel een geslaagde film, heb bij momenten echt wel een breuk gelachen (Spiderpig, spiderpig, does whatever a spiderpig does). Sommige mensen zullen daar wellicht anders over denken, smaken verschillen nu eenmaal. Moesten we allemaal hetzelfde denken, dan zou de wereld er maar ontzettend saai uitzien.

In Simpsons-land zou ik er dus ongeveer zo moeten uitzien, ik zie wel enige gelijkenis!
Ik stel voor, simpsoniseer jezelf eens en post een link naar de afbeelding bij de commentaar van deze post.

me simp

Microsoft Grava – Framework voor leerkrachten e.d.

Kende het zelf nog niet, dus dacht ik deel het even met mijn bloglezers.
Wat is Grava, Grava is een nieuwe ontwikkeling, in de maak, van Microsoft.

Het bevat een aantal onderdelen:
- een player waarmee je Grava ontwikkelingen kan mee afspelen
- Developer kit: Deze kit is a.h.v. WPF (Windows Presentation Foundation) gemaakt. Developers kunnen aan de hand van deze kit hun eigen leer omgevingen maken.

Je krijgt er ook nog een hele hoop services bij waarmee zowel developers als gewone gebruikers (Authoring) leuke studeertoepassingen kunnen creëren.

Voor meer info moet je hier maar eens kijken. Enkele screenshots kan je hier vinden.

Code snippets voor Visual Studio

Als je in Visual Studio met de rechtermuisknop in het codevenster klikt zie je “Insert Snippet” , dit is je vast al wel eens opgevallen.
Nu je gebruikt dit misschien niet vaak, of wel, dit is een heel handige optie. Je kan hiermee heel snel kant en klare stukken code invoeren. Als je dus vaak een bepaalde blok code gebruikt, is een snippet de oplossing.

Je zou ze dus zelf kunnen gaan maken, wat enige tijd in beslag zou nemen, moest je veel snippets van code willen maken. Hiervoor heb ik een oplossing gevonden!
Deze site bevat een hele hoop aan snippets die je gratis en voor niks kan delen. Jij kan ook jouw snippets met deze mensen delen, niet gierig zijn dus ;)

//edit 22/10/07
Heb op MSDN nog een hele lijst aan code snippets gevonden. Hier kan je ze terug vinden.

Ik mis Halo

halo 3

Om te beginnen ik ben geen echte gamer, ik game nu en dan eens, hoewel dat ondertussen ook al enige tijd is geleden. Ik was een beetje aan het surfen en kwam voorbij deze site, weer een nieuwe implementatie van Silverlight. Vroeger heb ik Halo vaak gespeeld op de Xbox, het was echt een ongelooflijk goed spel, ik was er echt verslaafd aan. De omgeving, de monsters, alles was er zo goed aan. Halo 2 heb ik ook vaak gespeeld op mijn oude Xbox, en ook dit was weer een ongelooflijke game ervaring. Nu ik de video op die site zie, en nog andere video’s op de originele site van Halo 3 ervaar ik toch een zeker gemis..

Halo 3 is nog niet uit, maar zal binnekort wel verschijnen..maar helaas beschik ik nog niet over een Xbox 360. Ik weet ook niet of ik echt wel een nieuwe console wil kopen voor die paar ongelooflijk goede spellen die ik zeker eens wil spelen…mja we zien wel. Moest er iemand een Xbox 360 te veel hebben mag je natuurlijk altijd contact met me opnemen :D

Windows Vista Silverlight Versie

Ik kijk altijd uit voor nieuwe en leuke dingen die uitgewerkt zijn in Silverlight, pas had ik het nog over Tafiti, nu iets heel anders!

Op deze site kan je zien hoe Windows Vista helemaal is uitgewerkt als Silverlight webapplicatie. Natuurlijk niet volledig functioneel, dit is gewoon om Vista-onbekende kennis te laten maken met het nieuwe besturingssysteem. Het ziet er alleszins goed gelukt uit, je moet maar eens een kijkje nemen.

Zoeken op een heel ander niveau, Tafiti

Heb al een aantal heel leuke implementaties van Silverlight gezien, maar deze is echt wel iets anders.

Tafiti maakt gebruik van Microsoft Live Search Engine maar schikt de zoekresultaten net iets anders, het niveau van interactiviteit is veel groter, je kan bepaalde zoekresultaten gaan opslaan, namen geven enz. Je moet hier maar eens een kijkje nemen.

Let wel op, dit maakt gebruik Silverlight, dus download het maar snel want ben er vast van overtuigd dat er nog meer Silverlight gebaseerde web applicaties zullen volgen.

Bestanden insluiten dankzij SkyDrive, superhandig!

In mijn vorige post zie je hoe ik verschillende afbeeldingen tussen mijn tekst heb geplaatst.
Dit heb ik gedaan dankzij Windows Live SkyDrive en de insluit mogelijkheid.

Op sommige blogs, zie je de afbeelding over de rechtse of linkse menubalk gaan (heb ook wel een afbeelding die net iets te lang is, maar goed, daar zwijgen we over ;-) )
Dit is niet zo aangenaam en ziet er ook niet zo netjes uit.

Dankzij SkyDrive kan ik op een propere wijze mijn afbeeldingen en dergelijke insluiten in mijn tekst, dit kan zelfs op 3 verschillende mogelijkheden (qua afbeelding dan).

Hoe werkt het dan, Hoe kan ik afbeeldingen insluiten in mijn tekst als ik SkyDrive gebruik ?
- Je gaat naar de folder waar heb bestand zich bevindt
- Je klikt dit bestand aan
- Nu zie je bovenaan, insluiten staan, klik hier op.
- Nu kan je uit 3 mogelijkheden kiezen, ik neem meestal de eerste. Hier zie je het bestand, de grootte en de mogelijkheid het te downloaden.
- Helemaal onderaan zie je HTML code verschijnen, dit is de code die je moet gebruiken om de afbeelding in te sluiten, dit dus kopiëren en op de juiste plaats plakken.

Volgende pagina »