MS Office 2007 Project en Project Server Certificaten

Sinds kort is er wat meer info over de verschillende certificaten voor Microsoft Office Project 2007 en Office Project Server 2007 beschikbaar op de site van Microsoft.

Voor meer info, klik hier

Download Visual Studio 2008 Beta 2 sneller met Avalanche

Visual Studio 2008 Beta 2 is groot, 3 à4 GB.
Als je internetconnectie niet zo snel is zal het wel even duren voor het volledig binnen is.
Als er dan nog veel mensen zijn die het tegelijk gaan downloaden gaat de algemene snelheid nog meer vertragen. Hier heeft Microsoft iets op gevonden. Microsoft Secure Content Downloader CTP, codename “Avalanche”.

Dit is een programma waarmee je de laatste nieuwe CTP releases kan downloaden.
Je kan je download pauzeren, herstarten, programma sluiten en daarna verder gaan met de download. Maar het grootste voordeel is dat de snelheid een stuk verhoogd wordt met deze applicatie. De image wordt namelijk van meerdere bronnen tegelijk gedownload. Hoe meer mensen de image downloaden, hoe sneller jouw download zal zijn! Zeker de moeite waard dus, niet ?

Microsoft Avalanche

Je kan deze toepassing hier downloaden.

Visual Studio 2008 Express Edition Beta 2 – Download

Sinds enkele dagen zijn de Express edities van de nieuwste Visual Studio 2008, codename “Orcas”, ook als download ter beschikking gesteld.

Nieuwe technologieën zoals WCF, WPF, LINQ, enz kan je zonder probleem in deze versies gaan gebruiken.

Als je ze een testrit wil geven, hier kan je de Windows, Web, Game en Harware versies terug vinden.

Nog enkele andere edities die je momenteel gratis kan downloaden:

Surface computing, de toekomst ?

Ben op een nieuwe uitvinding van Microsoft gestoten. En ik moet zeggen het ziet er echt wel boeiend uit. Het is een soort touchscreen tafel waar je allerlei dingen mee kan doen. Voorlopig heb ik nog maar een aantal voorbeelden gezien. Foto’s met elkaar delen bijvoorbeeld of video’s, liedjes. De tafel weet zelfs wanneer je je mp3 speler of fototoestel er op legt. Hier zal waarschijnlijk wel een speciale versie voor nodig zijn die door Microsoft goedgekeurd is. Het ziet er allemaal leuk uit en ik zie er wel zekere toekomst in. Het heeft allerlei voordelen. Of het dadelijk op de markt zal komen, dat is dan weer een andere vraag. Voor meer informatie moet je maar eens op de site van Microsoft gaan kijken, hier vind je de voorbeelden waar ik het over had en wat meer algemene informatie.

Uitvoeren(run) terug in Vista start menu plaatsen

Ok ik maakte nogal vaak gebruik van run commando’s in Windows XP. In Windows Vista hebben ze besloten om uitvoeren, run of start uit het start menu te laten.

Misschien heb je al eens gekeken en vond je het niet dadelijk. Ik zal even zeggen hoe je het terug kan plaatsen. Om te beginnen klikken we met de rechtermuisknop op het start pictogram en kiezen Eigenschappen . Nu bevinden we ons in de eigenschappen van taakbalk en menu start. We klikken nu op het 2de tabblad nl. Menu start , daar klikken we dan op de knop Aanpassen . Als je een beetje naar beneden in de lijst gaat zie je De opdracht Uitvoeren weergeven, vink dit aan.

Als je dit gedaan hebt zie je Uitvoeren weer in je start menu.

Waar zijn de mapopties in Vista ?

Krijg deze vraag nogal regelmatig. Waar kan ik de mapopties instellen in Vista ? Vind het niet dadelijk terug bij “Deze Computer” zoals in Windows XP.

Wat is er allemaal aan te passen in de mapopties ? Wel een aantal dingen..vooral dan dingen die betrekking hebben op mappen en bestanden. Een extensie weergeven bijv.

Waar kan u ze dan juist terug vinden ?

  • Configuratiescherm (hier kiest u rechts voor klassieke weergave)
  • Als u dan op de letter m klikt, dan ziet u het pictogram van Mapopties
  • Klaar!